Kriokomora podjetja VIP Tehnika d.o.o.

Krioterapija – novost v naši ambulanti

Prve kriokomore so se pojavile na Japonskem v 70. letih prejšnjega stoletja. Zdravnik dr. Yamaguchi je bil prvi, ki je raziskoval protibolečinske učinke mraza na pacientih z revmatoidnim artritisom. Kmalu so mu sledili tudi drugi znanstveniki širom sveta, ki so z naglo hitrostjo začeli odkrivati številne druge zdravilne učinke, ki jih prinaša kratkoročno izpostavljanje ekstremno nizkim temperaturam. Spoznali so, da terapija z mrazom ne pomaga le pri revmi, temveč tudi pri odpravljanju nespečnosti, hitrejšem celjenju poškodb in ran, lajšanju številnih kožnih obolenjih, migrenah, kronični utrujenosti, dvigu imunskega sistema, izgubi telesne teže itd.

Terapije s krioterapevtsko komoro predstavljajo novo obliko termoterapije, ki temelji na terapiji s hlajenjem telesa. Krioterapevtske komore so bile prvotno izdelane v namen zdravljenja medicinskih težav, kot so multipla skleroza in revmatoidni artritis, kasneje pa smo metodo začeli uporabljati tudi v vrhunskem in rekreativnem športu ter lepotni industriji. Danes so krioterapije obnorele že skoraj vse profesionalne športnike in zvezdnike v Ameriki, sedaj pa prihaja krioterapija tudi k nam, v Lendavo.

Od konca leta 2016 imamo proizvajalca kriokomor tudi v Sloveniji. Podjetje Vip tehnika iz Spodnjega Dupleka, je razvilo kriokomoro s popolnoma novim načinom delovanja. Z omenjenim podjetjem sodeluje tudi ambulanta Salvus, zato vas vljudno vabimo, da tudi sami preizkusite pozitivne učinke krioterapije. Za več informacij, lahko pokličete na tel. št. 051 304 825.

Do sedaj potrjeni koristni učinki krioterapije so:

 • Zmanjšanje kroničnih bolečin
 • Zmanjšanje vnetij
 • Izboljšano počutje
 • Izboljšan spanec
 • Hitrejša regeneracija po treningih
 • Hitrejše celjenje poškodb
 • Pospešen metabolizem
 • Izboljšano delovanje imunskega sistema
 • Pomladitev kože
 • Prožnost kože
 • Povečana produkcija kolagena
 • Zmanjšanje celulita
 • Poraba tudi do 800 kalorij na terapijo

Kako terapija poteka?

Krioterapija v kriokomori traja od 2 do 3 minute. Celoten postopek priprave vključno s terapijo pa okoli 10 minut.  Terapevt najprej nastavi primerno višino podesta v kriokomori,  tako da ostanejo ob vstopu ramena uporabnika v vodoravni liniji z zgornjim delom komore in da lahko uporabnik roke položi na zgornji rob komore. Pred vstopom v kriokomoro vas opremimo s toplimi škornji. Oblečeni ste v spodnjem perilu iz naravnih tkanin. Ob pričetku terapije se kabina napolni z mešanico dušika in zraka. Med terapijo po navodilih terapevta počasi krožite v kriokomori, da se vaše telo ohlaja enakomerno. V kriokomori ostanete maksimalno 3 minute.

Terapijo lahko opravljate največ enkrat dnevno, priporočljiva frekvenca pa je dva- do trikrat tedensko oz. po potrebi. Krioterapija celotnega telesa se izvaja v kriokomori pri temperaturi od -140 do -160 °C, v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina, 2 do 3 minute.  Zaradi suhega zraka, takšnega minusa uporabnik ne občuti kot nekaj neprijetnega. Nasprotno, po končani terapiji, ko se uporabnik toplo obleče (kar je predpogoj za pravilni učinek terapije) se takoj počuti osvežen, spočit in poln energije. Zaradi sproščanja hormonov sreče med in po terapiji, se pogosto zgodi, da uporabniki neposredno po terapiji nenadom planejo v smeh brez razloga.

Ostanite na tekočem z novicami glede naše nove storitve in všečkajte stran KRIOterapija Lendava.

Leave a Reply